יקב יפו

יקבים ישראלים

יקב יפו

ברוכים הבאים לסדרת כתבות על יקבים ישראלים!
האהבה שלי ליין התחילה במסעדת "סינטה בר" בחיפה בה עבדתי. חלק מהעבודה היה היכרות עם עולם היין שידוע שהולך יד ביד עם אוכל, ובכל מסעדה שמכבדת את עצמה תמצאו תפריט יין עשיר שלרוב מותאם לתפריט האוכל. ככל שעברנו יותר סדנאות והסברים על יין ועל יקבים ישראלים, התחלתי לאהוב יותר ויותר ללמוד על העולם הגדול הזה שנקרא עולם היין. בתכלס, רובנו נהנים מיין גם בלי לדעת מה הבציר שלו, מאיזה סוגי ענבים הוא הופק, על איזה סוג אדמה הכרמים נשתלו וכו'.

אחד הדברים האהובים עלי הוא ביקור ביקבים ישראלים ולשם כך נוצרה סדרת הכתבות הזו! הרבה יקבים בארץ פועלים בשבת ככה שסגרתי לכם פינה אם אתם מחפשים מה לעשות בשבת, ולרוב שאר היקבים שאינם עובדים בשבת עובדים בימי שישי בבוקר ואף מפיקים אירועי טעימות יין ואוכל בימי שישי או חמישי, במיוחד בשביל מי שלא רוצה להגיע בשבת.

והפעם, יקב יפו, הנמצא בעמק האלה

בתור חיפאית שלא מרבה להתרחק ולהדרים, אחת המטרות שאני משתפת המון בחשבון האינסטגרם שלי היא להגיע ליקבים מכל מיני איזורים בארץ. למרות שאני לרוב מתמקדת באיזור הצפון, אני סקרנית כל כך לגבי יקבים בכל הארץ כי לכל יינן ולכל יקב יש את האג'נדה, הטעם והקסם האישי שלו. ככה זה גם כאן ביקב יפו, יקב בוטיק משפחתי אמיתי.

על יקב יפו

יקב יפו החל את דרכו כשנוצר החיבור בין מקימי היקב – משה ואן, שהכירו בשנות השבעים בצרפת. השניים בכלל עסקו בפיזיותרפיה, משה – בחור ישראלי שהגיע ללמוד פיזיותרפיה בצרפת, אן – צרפתיה אמיתית אשר לקחה חלק בתהליך ההכשרה של משה וכך הם הכירו. כשמשה הגיע לביקור בבית משפחתה של אן הוא הוקסם מהחיבור שלהם לאדמה ולטבע וכך נחשף לעולם היין ולתרבות היין העשירה בצרפת.

משה ואן עסקו שנים רבות בפיזיותרפיה, נישאו, הקימו משפחה והחלום על עשיית יין לא נעלם. בשנת 2002 הוקם היקב במבנה קטן ביפו, החלום היה יקב אורבני קטן אך עם גדילתו של היקב הבינו משה ואן שעליהם להיפרד מהמיקום האורבני והיקב עבר למיקומו הנוכחי, קרוב לכרמים בעמק האלה. 

המעבר למיקומו הנוכחי של היקב התרחש רק בשנת 2006, ובשנת 2007, סטפן, בנם הבכור, בוגר תואר באגרונומיה שב משנתיים של לימודי ייננות ועבודה מעשית וקיום הוא היינן של היקב. יקב משפחתי כבר אמרתי?

הגעתי ליקב ביום שישי אחד בנובמבר 2020 (זה הרגע לציין שהיקב פתוח רק בימי שישי בתקופה הזו). שני סגרים מאחורינו ואני רק חיפשתי יקב שעושה טעימות ממש כמו פעם, תקופה פרה-קורונה. הגעתי ליקב וקיבלו את פני אן ומשה המקסימים, האהבה לאירוח וליין ניכרת באמת מהשניה הראשונה שפוגשים אותם והחיוך שלהם עבר אלינו גם מתחת למסיכה דרך הניצוץ בעיניים. היקב עצמו ממוקם בתוך מבנה גדול שלא ניתן להיכנס אליו, האירוח ביקב מתקיים בחצר הגדולה, המרווחת, מקורה בחלקה ומוקפת טבע. מרכז המבקרים הוא בעצם החצר הגדולה של היקב וחנות היין שבה אן ומשה בעצמם מכינים את נשנושי הגבינות שתקבלו לצד טעימות היין.

כפי שציינתי למעלה, היקב מאפשר להגיע לטעימות יין בליווי נשנושי גבינות, בייגלה וזיתים – בעלות של 65 ש"ח לאדם (באתר היקב כתוב 85 ש"ח אבל בביקור שלנו היה כתוב 65 ש"ח בענק על דלת חנות היין) הטעימות מלוות בהסברים מפורטים של אן, תשמעו גם את סיפור ההיכרות המהמם שלהם, את סיפור הקמת היקב ובכלל – כל ההיסטוריה של יקב יפו. בעיניי הערך המוסף של הביקור ביקב יחד עם הטעימות שמועברות על ידי מי שהקימו במו ידם את כל מה שמתרחש ביקב הוא – פשוט מופלא. אין כמו לשמועו ממקור ראשון.

בתמונות שממש כאן למטה צירפתי את תפריט היינות. אני לא חושבת שנחשפתי עוד ליקב בוטיק שמייצר כל כך הרבה סוגים שונים של יינות. היקב מייצר "בסך הכל" 60 אלף בקבוקים בשנה, המבחר הוא אדיר! מתוך הטעימות שטעמנו, אהבתי מאוד את הוויונייה שזה לחלוטין אחד מזני הענבים הלבנים האהובים עלי ביותר. משה אפילו פינק אותי בבקבוק הביתה שחוסל מהר מאוד 😉

יחד עם הטעימות כאמור תקבלו נשנושי גבינות קלים. היקב מאפשר להגיע עם כל נשנוש או אוכל שבא לכן (רק שיהיה כשר), וכמה שולחנות לידנו חגגו יום הולדת והביאו איתם עוגה ונשנושים שהם אוהבים. לא מעט עוקבות סיפרו לי שהן עשו זאת בעצמן וזו אופציה מהממת שלא שמעתי עליה באף יקב! ממליצה בחום להגיע ליקב יפו. לסיקור בעמוד האינסטגרם שלי תוכלו להגיע ממש מכאן.

היקב פתוח בימי חמישי שישי בלבד בתיאום מראש בלבד. 
ניתן לתאם אירוע פרטי לימים אחרים במהלך השבוע.
היקב כשר ולכן סגור בשבת.

It's so nice to have you here!

sign up to the blog's newletter and get alerts on new posts and news! no spamming, only the good stuff