אמסטרדם
העולם שמחוץ לקופי שופס
טיול לאמסטרדם הפך לשם נרדף ל"טיול לקופי שופס" או בגדול טיול שגורר תגובות כמו "שלא תעשנו לי שם חשיש", אבל אני מבטיחה שאמסטרדם היא כל כך הרבה מעבר! כמות בלתי נגמרת של מוזיאונים ( יש גם מוזיאון המריחואנה אם היה לכם איזשהו ספק), אטרקציות, מסעדות, סיורים והרשימה עוד ארוכה. בפוסט שלפניכם תמצאו מידע על המוזיאונים והאטרקציות שביקרנו בהם או ביקרתי בהם בעבר, על איך התניידנו ממקום למקום ועוד כמה טיפים ששווה להמשיך לקרוא בשבילם. לטס דו דיס!
AmsterdamPass Card
BY STROMMA
כרטיס האמסטרדם פאס הוא הכרטיס שמצאנו שהכי משתלם אם רוצים לראות הרבה אטרקציות + לדלג על תורים + לא לשלם על כניסה לכל מקום בנפרד, מה שנקרא בעברית צחה – הכל כלול. את הכרטיס שלנו אנחנו קנינו מול התחנה המרכזית באמסטרדם אבל ישנן נקודות מכירה ברחבי העיר – בדקו באתר מה הנקודה הקרובה אליכם. ניתן לרכוש כרטיס ל24 שעות, ליומיים, שלושה או חמישה ימים והכרטיס מתחיל "לרוץ" מהרגע שהעברתם אותו בתחנה הראשונה שבה עצרתם.
באמסטרדם קיימים שני סוגי כרטיסים פופולריים – IAMSTERDAM CARD וה AMSTERDAM PASS. פער המחירים הוא ביורואים בודדים ואנחנו יותר אהבנו את האטרקציות שהאמסטרדם פאס מציע. בכל עיר שאני מגיעה אליה אני אוהבת יום אחד לעלות על HOP ON HOP OFF BUS , בעצם זהו אוטובוס תיירים שעושה מסלול קבוע בעיר סביב כל האתרים המרכזיים וניתן במשך כל היום (או יותר, תלוי איזה כרטיס קניתם) לעלות ולרדת באיזה תחנה שתרצו – ככה אתם מרוויחים נסיעה והתניידות ללא הגבלה לאותו יום, וגם מגיעים בקלות לאתרים הכי תיירותיים ומרכזיים. אז באמסטרדם אהובתי, קיימת האופציה גם לשוט בתעלות ולעלות ולרדת מהסירה בכל תחנה, וזה משולב עם הכרטיס! כלומר, במחיר של הכרטיס, גם קיבלתם את האופציה של האוטובוס והשייט.
בנוסף, הכרטיס מקנה כניסה חינם למגוון אטרקציות ומוזיאונים גדולים כמו למשל מוזיאון הרייק המפורסם, מוזיאון בולס, מוזיאון הייניקן, מוזיאון מוקו ועוד. חוץ ממוזיאונים, עוד אטרקציות בחינם דרך הכרטיס – נסיעה לעיר גאודה, שיט בתעלות, סיורים חינמיים במגוון תחומים בעיר, אוטובוס לעיירות שונות מחוץ לעיר ועוד. קיימות אטרקציות נוספות שהן במחיר מוזל, וכאלה שלא כלולות בכלל בכרטיס כמו למשל מוזיאון ואן גוך.
ההמלצה שלי על הכרטיס הזה היא על סמך נסיוני האישי בלבד ואין לי שום התקשרות לחברה אשר מפעילה את הכרטיס ואני לא מקבלת שום תשלום על פרסום הכרטיס, כמו גם על שאר ההמלצות בפוסט זה.
Daily Tip
תכננו את הטיול שלכם לפי איזורים ותבדקו איזה אטרקציות יש בכל איזור. לאחר מכן, חלקו את הימים של הטיול לכל איזור אליו תרצו להגיע ותרכזו את האטרקציות (מוזיאונים וכו) לימים ספציפיים וכך הכרטיס הזה יהיה הכי יעיל ומשתלם עבורכם, נצלו את האטרקציות בימים האלה ותחסכו כסף.
ATTRACTIONS
באמסטרדם כמות האטרקציות לא נגמרת, בין אתם מבוגרים, ילדים, מתבגרים, בין לבין או כל סוג של הגדרה של בא לכם להגדיר את עצמכם. אני מפרטת כאן את האטרקציות שאנחנו בחרנו לעשות בטיול האחרון ואנחנו עוד נחזור בשביל עוד אטרקציות כי שישה ימים פשוט לא הספיקו לנו.
A'DAM LOOKOUT
מאחורי התחנה המרכזית, עם מעבורת חינמית לגמרי, תחצו את אחת התעלות הגדולות שמקיפות את מרכז אמסטרדם ותגיעו לA'DAM LOOKOUT. התצפית הגבוהה ביותר על אמסטרדם, הכוללת בתוכה גם בר, מסעדה וודאי ראיתם את הנדנדה המכנית הענקית שנמצאת בקומה העליונה. הכניסה לתצפית כלולה במחיר של כרטיס הAMSTERDAM PASS שדיברתי עליו מקודם, אבל כדי לעלות לנדנדה תצטרכו לשלם 5 יורו (בכרטיס אשראי בלבד), וזה כמובן לא כלול בכרטיס. אנחנו לא עלינו לנדנדה כי היה קפוא ברמה לא נורמלית וגם כי העדפנו לא למות מפחד עדיין בטיול.
RED LIGHTS DISTRICT
איזור החלונות האדומים הוא אחד האיזורים הידועים באמסטרדם, אשר מעורר מחלוקת כבר שנים רבות. אין תייר (וגם תיירת) שמגיע לאמסטרדם ולא רוצה ישר להגיע לראות על מה מדובר. לטעמי האיזור הזה קיבל יותר יחסי ציבור ממה שמגיע לו. אם אתם מגיעים לאיזור, קחו בחשבון שאסור לצלם והימנעו מאי נעימויות ואף ממקרי אלימות שקרו בעקבות התמונות שנלקחו של הנשים שעומדות בתוך החלונות. אחרי שעשינו את סיור האוכל עליו כתבתי, המדריך גילה לנו שהחברה מפעילה גם סיור (חינמי) בחלונות האדומים. שווה לבדוק.
BLOEMENMARKT
שוק הפרחים המפורסם באמסטרדם. למה ציפינו – כמויות אין סופיות של פרחים בשלל צבעים, צורות וריחות ובמחירים לכל כיס. מה קיבלנו – חנויות שחוזרות על עצמן עם מגנטים ומזכרות, פקעות ובצלים של פרחים ופרחים מלאכותיים. הרבה אנשים רוצים להביא פקעות ובצלים ולגדל בבית טוליפים או פרחים ייחודיים, קחו בחשבון שלרוב המדינות (כולל ישראל) אסור להכניס כאלה מוצרים וייתכן ויעצרו אתכם במכס. בגדול אם לא הבנתם עד כה – השוק הזה לדעתי הכי אובררייטד ואתם מוזמנים לוותר עליו.
Daily Tip
סיפור אישי - לפני המון שנים ביקרתי עם המשפחה בהולנד וקנינו בצלים של פרחי טוליפ כדי לשתול בבית. ביציאה משדה התעופה עצרו אותנו במכס והחרימו לנו את כל השקית עם הבצלים שהייתה במזוודה. לכן, אל תשקלו אפילו להביא פקעות, בצלים או זרעים לישראל. הוסבר לנו שחל איסור על העברת פרחים או זרעים מסויימים ממדינה למדינה מחשש להעברת מחלות ומזיקים;למרות זאת חלק מהדברים כן ניתן להעביר לכן מומלץ לברר עוד לפני הטיסה שלכם מה מותר ומה אסור
MUSEUMS
מרבית המוזיאונים הגדולים בעיר נמצאים באיזור אחד מה שמאוד מקל על תכנון הטיול שלכם. אז בהמשך לטיפ הראשון שקראתם כאן, אנחנו ייעדנו יום אחד אך ורק למוזיאונים ואטרקציות, וריכזנו את כל המוזיאונים שנמצאים באותו איזור ליום הזה וכך חסכנו לעצמנו טרטורים ברחבי העיר. בנוסף, יום המוזיאונים היה היום שבו רכשנו את הAMSTERDAM PASS ופשוט קפצנו ממוזיאון למוזיאון וכשנמאס לנו עלינו על אוטובוס או על סירה וטיילנו לאיזור אחר בעיר.
RIJKS MUSEUM
מוזיאון הרייק הוא אחד מהחשובים בהולנד ובאירופה בכלל, והמבנה המרשים שהמוזיאון נמצא בתוכו הוא אטרקציה בפני עצמו. המוזיאון מציג עשרות תערוכות, חלקן קבועות וחלקן זמניות והכניסה למוזיאון כלולה במחיר במידה ותקנו את הAMSTERDAM PASS. המוזיאון עצום ואפשר להסתובב בו שעות , יש בו חנות מזכרות ובית קפה והוא כמובן נמצא באיזור המוזיאונים של אמסטרדם. לטעמי, המוזיאון קצת כבד למי שלא מאוד מתחבר למוזיאונים ולתערוכות מהסוג אשר מוצגות במוזיאון. אנחנו בגדול השתעממנו מכמה תערוכות ויצאנו למוזיאון הבא.
Daily Tip
אם קניתם את כרטיס ה AMSTERDAM PASS ובא לכם לראות יצירות של ואן גוך בלי להיכנס למוזיאון ואן גוך עצמו, יש במוזיאון RIJKS תערוכה שלמה של ואן גוך. חפשו אותה במפה או שאלו את אחד מאנשי הצוות איך מגיעים אליה.
HOUSE OF BOLS
גן עדן לאוהבי אלכוהול (כמוני יאייי) ומותג הליקרים "BOLS" של ההולנדי לוקאס בולס אשר הקים את המותג בשנת 1575 באמסטרדם. ונחשו מה? מחיר הכניסה כלול בכרטיס הAMSTERDAM PASS. יש על המוזיאון הזה פוסט שלם ממש כאן, ובינתיים הנה כמה מהתמונות האהובות עלי מהמוזיאון
MOCO MUSEUM
המוזיאון הכי חדש ועדכני באמסטרדם נכון לרגע זה. המוזיאון מציג אומנות מודרנית ועכשווית של אמנים כמו וורהול, בנסקי, בסקיט ועוד רבים. המוזיאון די עמוס בגלל הבאז שעשו לו ברשתות החברתיות ובעיקר באינסטגרם. למוזיאון 4 קומות המציגות תערוכות של אמנים שונים ובעיקר פריטים בעלי אמירה או ביקורת על מגוון רחב של תחומים. מעבר לארבעת הקומות של המוזיאון, תוכלו לבקר בגינה המקיפה את המוזיאון וגם בה תראו מוצגים של אותם אמנים. הכניסה כמובן – חינם! אם אתם מגיעים עם כרטיס הAMSTERDAM PASS. אם להגיד את דעתי הכנה – המוזיאון מאוד אובר רייטד ובגדול אם אתם לא חובבי אומנות מודרנית ואין לכם עמוד אינסטגרם ועוקבים שמחכים לראות מה אתם עושים, תוותרו.
HEINEKEN MUSEUM
עוד מוזיאון מלא בבאז מהרשתות החברתיות (והפעם באופן מוצדק לדעתי) , ולצערי לא הגענו אליו בטיול הזה. בביקור הקודם שלי באמסטרדם עם המשפחה הגענו למוזיאון הייניקן והייתה לנו חוויה מדהימה! המוזיאון הוא אינטרקטיבי ובו תטעמו, תריחו, תלמדו (בסוף גם תשתו כוס בירה בחינם) על חווית הבירה הייניקן ההולנדית. הכניסה למוזיאון בחינם עם כרטיס הAMSTERDAM PASS.
VAN GOGH MUSEUM
אחד המוזיאונים הידועים ביותר באמסטרדם, נמצא באיזור המוזיאונים ממש סמוך למוזיאון הרייק. הכניסה אליו, להבדיל משאר המוזיאונים שציינתי למעלה, אינה כלולה בכרטיס הAMSTERDAM PASS, וכאמור למעלה אם אתם לא רוצים להגיע במיוחד אליו, יש תערוכה שלמה של ואן גוך במוזיאון הרייק.
SHOPPING
אמסטרדם מלאה בחנויות ותוכלו למצוא בה כל מה שרק תרצו, רחובות בלתי נגמרים של חנויות, איזורי קניות עם חנויות בוטיק, קניונים, שווקים, חנויות תיירותיות ולאוהבי פרימארק כמוני, סניף ענק במרכז העיר. האהובים עלי ביותר מפורטים כאן למטה –
ROKIN, KLAVERSTRAAT, NIEUWMARKT
שלושת הרחובות האלה הם אולי המוכרים ביותר כשזה נוגע לקניות. תמצאו ברחובות האלה רשתות אופנה בין לאומיות כמו פרימארק, זארה, מנגו, אורבן אאוטפיטרס, אדידס, פימקי ועוד, לצד חנויות מקומיות, חנויות טיפוח ואיפור (אין באמסטרדם ספורה נכון לרגע זה, אולי תרצו לדעת!), מסעדות, קופי שופס ועוד. הרחובות Nieuwmarkt ו- Klaverstraat הם בעצם מדרחובים שמאוד נוח להסתובב בהם כי בקושי עוברות מכוניות. בין שני הרחובות האלה מפרידה כיכר דאם ואפשר לטייל בהם במשך יום שופינג שלם!
קניון מגנה פלאזה הנו מרכז קניון בן 3 קומות במרכז אמסטרדם. הקניון נמצא במבנה מרהיב ביופיו ששימש עד שנת 1993 בבית דואר, והיום תוכלו למצוא בו רשתות אופנה בין לאומיות לצד רשתות מקומיות. את מרבית החנויות בו תוכלו למצוא גם ברחובות המוזכרים למעלה, אבל אם אתם מטיילים ביום גשום או קר מאוד, שווה להיכנס לקניון להתחמם.
איזור תשעת הרחובות - DE NEGEN STRAATJES
איזור תשעת הרחובות נחשב לאחד האיזורים היפים באמסטרדם, ומתחמי הקניות החמים ביותר נכון לעכשיו. האיזור כשמו כן הוא, תשעה רחובות סמוכים אשר מלאים בבוטיקי אופנה מקומיים ומיוחדים, לצד בתי קפה מפורסמים וכיפיים. מומלץ להתחיל את הטיול שלכם באיזור מאחד הרחובות הקיצוניים – Gathuise Molensteeg, Reestraat, Wijdeheisteeg או Runstraat. אנחנו הגענו לאיזור הזה כמה פעמים, התנתקנו מהמפות בטלפון ופשוט התחלנו לטייל ו"ללכת לאיבוד" בין כל הרחובות. מבטיחה לכם שתמצאו הפתעות!
BRAND OUTLET
צפונה מאיזור תשעת הרחובות, בערך חמש דקות הליכה, תמצאו רחובות פוטוגניים במיוחד ועוד מגוון של חנויות בוטיק מיוחדות. אחת החנויות שאנחנו מצאנו הייתה חנות אאוטלט של מותגים מקומיים ומותגים בינלאומים (ג'ינסים של ליוויס למשל). החנות עובדת בצורה כזאת – ככל שתקנו יותר מוצרים תקבלו יותר הנחה. אני קניתי ג'ינס וארנק ב60 יורו, כשרק הג'ינס עלה לפני הנחה 78 יורו (!!). כשנכנסתי לחנות השאלה הראשונה ששאלתי הייתה אם זו חנות יד שניה, והתשובה החד משמעית שקיבלתי היא לא , אלה בגדול שאריות של מעצבים מעונות קודמות שנמכרים במחירי בדיחה לכל מי שבא לו לקנות כמה שיותר. יש בגדים גם לגברים וגם לנשים.
מיקום החנות - Herenstraat 18, 1015 CB Amsterdam
Getting around
לפני הטיסה שלנו חפרתי ברשת כדי למצוא את הדרכים הזולות, הקצרות והיעילות ביותר להגיע משדה התעופה סכיפהול לעיר. המלון הגרוע שלנו היה ממש מרחק הליכה מהתחנה המרכזית ולכן האופציה הכי טובה עבורנו הייתה הגעה ע"י הרכבת. אז הנה כמה פרטים שאולי יקלו עליכם –
– אני מצאתי באינטרנט מעט מאוד מידע משום מה על הרכבת בהולנד. כרטיס ליחיד לרכבת לפי האינטרנט עולה 5 יורו. בעמדות התשלום בשדה התעופה שילמנו לכרטיס 5.5 יורו (עמדנו בחצי יורו הנוסף הזה, היה קשה אבל הצלחנו). כלומר ב11 יורו לזוג אתם מגיעים ברכבת ישירה למרכז העיר.
– שדה התעופה באמסטרדם גדול מאוד והאיזור בו רוכשים את הכרטיסים נמצא לאחר איסוף המזוודות באיזור בו תראו גם סטארבקס, בתי קפה שונים, חנויות מזכרות, תחנות מוניות וכו.
– מאוד קל להסתדר בשדה התעופה ואם אתם מתקשים, ההולנדים מאוד נחמדים ויעזרו לכם בהכוונה לכיוון הרכבת הנכונה עבורכם.
– נסיעה לתחנה המרכזית באמסטרדם אורכת בערך 25-30 דקות נסיעה
תוכלו להציץ כאן בפוסטים נוספים בבלוג על אמסטרדם
אתם מוזמנים להתייעץ איתי לגבי הטיול הבא שלכם בעיר, לשאול שאלות במייל, בתגובות על הפוסט, בהודעות באינסטגרם ובפייסבוק או סתם לגרום לי לקנא.
כל מה שצריך לדעת על אמסטרדם
אמסטרדם – איפה באמת כדאי לכם לאכול
סיור האוכל החינמי שאתם חייבים לעשות באמסטרדם
תמונות שיעשו לכם חשק לטוס לאמסטרדם
מכירים אנשים שמגיעים בקרוב לאמסטרדם? שלחו להם את הפוסט הזה
מה הכי אהבתם בפוסט? שתפו אותי בתגובות
sharing is caring!
liked this post? you can share it on social media